Activity

 • DAMIR KOROTAJ započeo temu ČUDA na forumu Forum ŠSŽ 8 years, 1 month ago

  Čuda ne postoje,iako sve je čudo,cijeli život je sam po sebi čudo!
  Trava koja raste,cvijet koji miriše,oblaci koji plove i mijenjaju oblike,sunce koje zrači toplinu,obasjava brežuljke,stvarno je to ČUDO!
  Dječji smijeh,naša tijela,udah izdah,harmonija,rijeka koja teče…..čudo !!
  Rađanje novog života,smrt,predmeti koji polako nestaju da bi oslobodili mjesto drugima,ja- ti,..čudo..za koga?
  Mi jesmo čudo!!!
  Potpuno normalno,bez nas nema ničega,nema ni čuda ni sunca ni oblaka,ni djece…mi smo mi i tada su čuda normalna prirodna stanja bez uzroka i posljedice,tako je kako je..
  Vjerujem kad bi se oblak počeo pitati kako to da je lebdim,odmah bi pao na zemlju.kad bi se ruža počela kako to da ja mirišem,uvenula bi…
  Sva priroda koja je,ne pita,ne preispituje, već JESTE !
  Dok smo bili mali čuda su nam bila normalna,da kao djeca pričamo sa vanzemaljcima,ništa posebno,sa umrlima,sa nekim vilama i vilenjacima,ništa posebno…normalno..
  Naša čuda uništio ja naš um,koji je počeo u svemu tražiti objašnjenja do bolesti,kako to da sunce grije,šta daje miris ruži,počeo je da mjeri količinu vode u oblacima i ostale gluposti..
  Počeo je da mjeri hormone tražeći objašnjenje za fine emocije poput predavanja,ljubavi,sa željom da vlada i manipulira,stvara po svojoj volji!
  Već se dobrano upleo u promjenu prirode i vremenskih prilika,egoizam i želja za moći,vladanjem koja je sebična zatvara i vodi sa sigurnošću sam sebe u propast,ali i to je dio prirodnog procesa,stvari su kakve jesu,nema greške,sve je kako je!
  Sve forme i oblici,bili oni mali poput atoma,pa do najveće galaksije,na kraju završe u NAMA SAMIMA,sve je to u nama i po nama,bez NAS ne može,ni dlaka sa glave nikome ispasti!
  Življenje nas u svakom trenutku,čini prihvaćanje sebe u potpunosti,to je ljubav,iako ne volim tu riječ,jer ju je razum zagadio i stvorio razna značenja toj riječi….
  Čega nema u Čudima????
  NAPORA,TRUDA NEMA!!!
  Nevjerovatno,ali ga nema!
  U rastu trave nema napora,u plovljenju oblaka nebom nema napora,on klizi,u erupciji vulkana,nema napora,udisaj izdisaj NEMA NAPORA!!!
  Usudio bi se reći sto manji napor to veće ČUDO!!
  Gdje postoji napor u glavi u umu,razumu!!!
  Za kontrolu i biti ono ŠTO NISI POTREBAN JE NAPOR!!
  Za biti JESAM nema napora sve je TRENUTNO!!!
  Damir