POZIV NA RADIONICU

Komunikacija srcem – put do spoznaje Sebe

 

Apsolutno svi problemi imaju samo jedan uzrok – zaborav Sebe i poistovjećenost sa svojom osobom. Stoga je rješenje svakog problema sjetiti se istine o Sebi koju smo zaboravili.

Naša jedina istina je da smo mi duhovno biće kojem fizička osoba omogućuje ljudska iskustva. Rođeni smo u fizičkom tijelu, s određenom osobnošću, kako bismo u ovom fizičkom svijetu spoznali (doživjeli) Sebe u različitim iskustvima.

Spoznaja Sebe je svrha našeg postojanja i duboko smo nesretni ako je ne ostvarujemo. A ne možemo doživjeti Sebe ako ne znamo Tko smo i Što smo, ako ne osvijestimo i prihvatimo istinskog Sebe.

Prvi korak

Zato je prvi korak na putu do spoznaje Sebe pitanje Tko sam Ja? i Što sam Ja?

Odgovor na ovo pitanje ne možemo postići umom jer svoje biće (čistu svijest) ne možemo vidjeti, čuti, dodirnuti, pomirisati, okusiti niti zamisliti. Sebe možemo samo direktno doživjeti. Da bismo to postigli potrebno je ukloniti sve mentalne naslage koje nas odvajaju od Sebe i održavaju u zaboravu Sebe. To se postiže raznim duhovnim tehnikama kojima je cilj isprazniti svijest od mentalnih sadržaja kako bismo ušli u stanje praznog uma. Samo u praznom umu možemo doživjeti Sebe, jer duhovno biće (čistu svijest) ne možemo umom pojmiti. Sebe možemo samo doživjeti kao svoje postojanje. Jesam, postojim.

Najbrži način da ispraznimo um jest komunikacija srcem – govoriti i slušati srcem. Trebamo naučiti govoriti srcem, uvijek reći sve što nam je u svijesti, bez cenzure i procjenjivanja, bez uplitanja uma.

Kako to postići? Isključivo znanjem i vježbom. Ako razumijemo Univerzalne Principe (Božju Riječ) i odlučimo se za Istinu, za početak je potrebno naći osobu koja će nas neutralno slušati i „primati“ sadržaje naše svijesti bez procjenjivanja (svećenik, terapeut). U kontaktu s takvom osobom možemo biti autentični, ne moramo se pretvarati da smo nešto što nismo jer ona bezuvjetno prihvaća našu suštinu, nas same. Ona nam pomaže da prihvatimo Sebe. Ta osoba je naš učitelj koji nam svojim znanjem i ljubavlju pomaže u procesu prihvaćanja Sebe.

Drugi korak

Međutim, nije dovoljno samo osvijestiti i prihvatiti Sebe, potrebno je slobodno izražavati Sebe jer jedino putem izražavanja Sebe možemo spoznati Sebe (doživjeti Sebe u raznim životnim iskustvima). Stoga je bitno učiniti i drugi korak na putu do spoznaje Sebe, potrebno je osvijestiti i ukloniti Zabranu izražavanja Sebe koja nam ne dozvoljava da se slobodno izražavamo i ostvarujemo čežnje svoga bića.

Kako to postići? Jedini način da uklonimo Zabranu izražavanja Sebe jest komunikacija srcem. Potrebno je naučiti slušati srcem, bez tumačenja i procjenjivanja sadržaja svijesti drugih ljudi. Potrebno je naučiti bezuvjetno prihvaćati druge ljude ili kako Isus kaže: ljubiti bližnjega svoga kao sebe samoga.

To se također postiže vježbom. Za početak je potrebno naučiti neutralno prihvaćati sve sadržaje svijesti koje nam komunicira druga osoba. S vremenom ćemo postići to da ćemo neutralno prihvaćati sve situacije u svom životu.

Spoznala sam da je komunikacija srcem najbrži put do spoznaje Sebe.

Stoga te pozivam na dvodnevnu radionicu na kojoj ćeš naučiti i usvojiti ovu komunikaciju kao svoj životni stil.

Jedina svrha dolaska na radionicu trebala bi ti biti susret sa Sobom i osnaživanje tog stanja svijesti. Ako već imaš to iskustvo tada znaš koliko ti vrijedi svaki susret sa Sobom. To je trajni proces prosvjetljenja bez kojeg je nemoguće napustiti ego razinu svijesti.

Zato budi iskren/a prema sebi i zapitaj se: želim li ja spoznati i živjeti svoju Istinu ili urediti i pozlatiti  kavez u kojem živim? Ako se odlučiš za Istinu shvatit ćeš da si u kavezu samo iz jednog jedinog razloga – zato što sudiš, odnosno onoliko koliko sudiš. Tim sudom stvaraš i nagomilavaš mentalne naslage koje te odvajaju od Istine, a čini ti se da ti ih drugi nameću. Sjetimo se Isusa: ne sudi da ti ne bude suđeno.

Na ovoj ćeš radionici vježbati dva dana neutralnu komunikaciju i bezuvjetno prihvaćanje s jedinim ciljem a to je da direktno doživiš Sebe. Ispraznit ćeš svoju svijest i osjetiti blagodat bezuvjetnog prihvaćanja. Iz praznine će izroniti tvoje biće i više nikad nećeš biti stranac u svom životu. To je povratak Bogu od kojega si se odvojio/la kad si se odlučio/la za spoznaju dobra i zla.

Nadam se da ti ova spoznaja više ne treba i da je došlo vrijeme da bezuvjetno prihvatiš i ostvariš Sebe. Da ostvariš svoj potencijal, svoju zadaću i svrhu svoga postojanja.

Radujem se našem susretu.

Natali Luks

 

PODACI O PREDAVANJU:

Datum i vrijeme održavanja:

28. i 29. kolovoza 2021. od 9 do 19 sati
18. i 19. rujna 2021. od 9 do 19 sati

 

Cijena radionice: 2.000 kuna

 

Mjesto održavanja: Zagreb, Vinogradska cesta 6b/3. kat

 

S obzirom na specifican način rada, pauzu provodimo u prostoru u kojem radimo, pa ponesi  sendvič i sok. Imamo frižider tako da možeš ponijeti i nešto spravljeno.

Dolazak potvrdi tjedan dana ranije.

 

Prijave i informacije:

e-mail: natalie.luks1@gmail.com

mob: 091 3768705