Knjiga DUHOVNA EKONOMIJA - Nov pogled na ljudske vrijednosti

1_DUHOVNA EKONOMIJA__300x453 Uvez: Meki uvez
Broj stranica: 276
Format: 15,6 x 23,4
ISBN: 978-953-58110-1-5
Izdavač: PUNI POTENCIJAL
Godina izdanja: 2016.
Biblioteka: Svjesno življenje
Cijena: 30,00€

Duhovna ekonomija je nov pogled na ljudsko stvaranje.

To je mentalni koncept koji počiva na istini da smo duhovna bića koja žele ljudsko iskustvo, da u svom potencijalu već imamo sve što nam je potrebno za ostvarenje svoje zadaće te da imamo duhovnu inteligenciju koja zna kako ćemo svoj potencijal ostvariti.

Stoga je svrha duhovne ekonomije osvještavanje svih faza stvaralačkog procesa: izražavanja Sebe putem rada i aktivnosti, davanja Sebe u odnosima s dugim ljudima i ulaganja Sebe putem upravljanja svojom energijom.

Temelj su duhovne ekonomije načela blagostanja koja kažu da smo svi povezani duhom zajedništva (načelo zajedništva), da sve što činimo iz srca doprinosi dobrobiti zajednice (načelo dobrobiti), da međusobno razmjenjujemo viškove svojih proizvoda (načelo viška), da su nam zadaće međusobno povezane i usklađene (načelo usklađenosti) te da je svrha svjesnog djelovanja uvećanje i napredak (načelo uvećanja).

Knjiga Duhovna ekonomija zbirka je kolumni koje je Natali Luks objavila tijekom 2009. i 2010. godine na internetskom portalu Monitor.hr. Kolumne obrađuju univerzalne teme, kao što su međuljudski odnosi, posao, financije, a potkrijepljene su primjerima iz tadašnjih svakodnevnih događaja.

Za objavljivanje knjige autorica se odlučila iz jednostavnoga razloga. Ona već postoji. Mnogi čitatelji „skidaju“ kolumne s interneta i uvezuju u skripta, kako bi se njima lakše služili. Netko ih čita kao motivirajuće štivo kojim počinje dan, nekima koriste kad „zapnu“, pa u njima nalaze pomoć pri rješavanju problema, a nekima su inspiracija za promjenu svijesti, jer su u njima našli odgovor na bitna pitanja.

U svakom slučaju kolumne su prerasle prvobitnu autoričinu namjeru, koja je bila pisati o vlastitim iskustvima i spoznajama kako bi i druge potaknula na slično razmišljanje. Jer mnogim su čitateljima postale svojevrsnim udžbenikom.

Knjiga DUHOVNA EKONOMIJA

Knjiga SVJESNI IZBOR - Kako ostvariti zajedništvo, blagostanje i napredak

2_SVJESNI IZBOR_300x453Uvez: Meki uvez Broj stranica: 280
Format: 15,6 x 23,4
ISBN: 978-953-58110-2-2
Izdavač: PUNI POTENCIJAL
Godina izdanja: 2016.
Biblioteka: Svjesno življenje
Cijena: 30,00€  

Svjesni izbor snaga je naše vjere koja nas povezuje s višom razinom svijesti. To je trajni proces osvješćivanja svih naših stanja svijesti, bez kojega nije moguće napustiti nižu razinu svijesti i odabrati višu razinu.

Viša razina svijesti znači to da znamo kako nam se u životu sve događa za naše najveće dobro, da za sve postoji rješenje, da je svako iskustvo prilika za razvoj i napredak, a teškoća samo znak da smo negdje zapeli, ali i to da uvijek imamo sve što nam treba u iskustvu koje nam upravo treba.

To je potpuno nov pogled na život. To je prihvaćanje i spoznaja Sebe. To je svjesno življenje.

U knjizi Svjesni izbor Natali Luks iznijela je spoznaje stečene životnim iskustvom te tijekom dugogodišnjega rada i suradnje s dragim prijateljima na mnogim tečajevima i radionicama u Školi svjesnog življenja.

Knjiga je napisana kao udžbenik, tako da je svaki pojam definiran i objašnjen. Tema knjige vrlo je jednostavna, jer u biti je riječ o samo dva pojma, o istini i o zaboravu istine. Autorica je te pojmove opisala na mnogo načina i s različitih strana. Namjerno se ponavljala, možda na štetu zanimljivosti, samo da bude što jasnija u poruci da istina postoji iako smo je zaboravili.

Knjiga je zahtjevno štivo jer nije napisana da zadovolji mentalnu znatiželju, nego da potakne promjenu svijesti. Stoga je treba studirati, rečenicu po rečenicu i promišljati o pročitanome.

Knjiga SVJESNI IZBOR

Knjiga FINANCIJSKA INTELIGENCIJA - Upravljanje financijskom energijom

3_FINANCIJSKA INTELIGENCIJA_300x454Uvez: Meki uvez Broj stranica: 88
Format: 15,6 x 23,4
ISBN: 978-953-58110-3-9
Izdavač: PUNI POTENCIJAL
Godina izdanja: 2016.
Biblioteka: Svjesno življenje Cijena: 20,00€

Financijski svjestan čovjek slobodno ostvaruje svoj prihod i standard.

Iako je financijska inteligencija urođena svim ljudima, ne može nam koristiti dok je ne osvijestimo. A osvijestiti je možemo ako naučimo svjesno upravljati svojom financijskom energijom.

Upravo o tome govori autorica. Ona nudi konkretnu metodologiju: upravljanje fondovima primjenom Zlatnoga pravila.

Zlatno pravilo drevna je mudrost koja omogućuje ostvarivanje financijske sigurnosti, financijske slobode, blagostanja i napretka. Njegovom primjenom svojem novcu ne određujemo samo namjenu, nego mu dajemo i svrhu.

Financijska inteligencija je priručnik uz knjigu Svjesni izbor, pa je treba čitati kao njezin sastavni dio. U knjizi Svjesni izbor autorica je podrobno opisala metodologiju promjene razine ljudske svijesti, a u ovom priručniku opisuje praktičnu primjenu te metodologije na području financija.

Knjiga je napisana redoslijedom koji omogućuje osvješćivanje financijske inteligencije.

Ako sve odmah ne razumijete ili ako vam se tekst čini apstraktnim, nemojte se obeshrabriti, jer to samo znači da još niste svjesni duhovne dimenzije novca, pa još uvijek vjerujete da novčanim sredstvima možete riješiti probleme s novcem, bilo povećanjem zarade ili restrikcijom potrošnje.

Ali kada se suočite sa činjenicom da posjedovanjem novčanica ne mogu nestati problematični osjećaji u vezi s novcem, možda ćete se sjetiti sadržaja ove knjige.

To može biti vaš trenutak zaokreta u novu financijsku paradigmu.

Knjiga FINANCIJSKA INTELIGENCIJA