Activity

 • Natali Luks započeo temu Promocija knjiga u Mostaru na forumu Forum ŠSŽ 8 years, 1 month ago

  Dragi moji,
  Upravo sam stigla iz Mostara i želim s vama podijeliti svoje predivno iskustvo.
  Kao prvo, ne mogu se oteti dojmu da se sve događalo prema scenariju Tečaja o suradnji, koji sam održala dva dana ranije.
  Svo vrijeme sam bila svijena Sebe, onoga Tko djeluje, apsolutno sam bila svjesna duhovnog vodstva i znala sam da sam spojena i usklađena sa svojim primateljima.
  S jedne strane sve je bilo nekako nestvarno, a s druge strane sve mi je bilo blisko.
  Svi koji me dobro poznajete znate moj osnovni strah – da me ljudi “s ceste” (koji nisu prošli moju školu) neće razumjeti.
  I pogledajte što se po duhu dogodilo. Svoju prvu promociju knjiga održala sam u gradu u kojem sam jučer stvarno bila prvi puta u svome životu (osim jedanput na proputovanju prije tridesetak godina), pred ljudima koje sam prvi puta vidjela u svome životu.
  Iznimka je bila organizatorica promocije koju sam upoznala prije mjesec dana.
  A i to poznanstvo je priča za sebe. Žena je došla iz Mostara (autobusom – na jedan dan) samo zato da upozna autora tekstova o duhovnoj ekonomiji (mene), kupila moje knjige te saznala da je još jedna osoba iz Mostara kupila knjige (koju ja nisam znala, ali mi je Neno rekao da je u Mostar poslao jedan komplet).
  Kada se vratila u Mostar povezala se s Belmom (osobom koja je kupila moje knjige) i organizirala promociju knjiga i o tome me obavijestila. Što sam drugo mogla nego pristati.
  Kupila sam kartu za Mostar (ponedjeljak u 22. 30.) Kako sam sjela na svoje mjesto tako sam utonula u san. Probudila sam se u šest sati u Mostaru. Sva puna energije cijeli sam se dan družila s Mostarom. U 16 sati sam dogovorila sastanak s organizatoricama promocije.
  Zaista izgleda nestvarno da dva sata prije promocije upoznajem organizatorice promocije te saznajem njihove motive zbog kojih čitaju moje knjige i žele širiti spoznaje do koji su došle čitajuči moje knjige.
  I tu se događa klik u mojoj svijesti.
  Upoznajem osobe koje primjenjuju u svom životu ono što su pročitale u mojim knjigama, iako mene ne poznaju. Belma sprema doktorat iz poslovne psihologije, a moja joj je knjiga temeljna literatura (inspiracija).
  Ubavka je (inspirirana mojom knjigom) pokrenula pjevački zbor za ljude koji žele pjevati (iz srca), bez obzira što misle o svome pjevanju.
  Zapanjena sam! Njih dvije (Ubavka i Belma ) već djeluju po principima opisanim u mojim knjigama. Cure, hvala vam!
  Na promociji su uglavnom bili Belmini studenti i kolege (s fakulteta) te Ubavkini učenici i kolege (iz gimnazije, muzičke škole i zbornog pjevanja).
  Između ostaloga, na promociji je bio i jedan odvjetnik koji mi je rekao da sam hrabra i da sam učinila nešto što do sada nikada nitko nije učinio u Mostaru, te da je stoga moja promocija prekretnica za Mostar.
  A to je da je autor (ja) autentično izrazio Sebe, da je rekao što želi postići svojom prezentacijom i to što je dozvolio drugima da to prihvate ili odbace.
  U prvi trenutak nisam shvaćala o kakvoj se to hrabrosti radi. Ali je rekao: “Do sada su promocije u Mostaru bile čitanje hvalospjeva (naručenih referata) i mrtvilo koje ste jedva čekali da završi. Eventualno je bilo zanimljivo nakon promocije popiti koju čašicu i pojesti koji sendvić. A vi ste nam pružili dva sata života. To je ono što Mostar još nije doživio.”
  Svi su se s njime složili, a ja sam kapitulirala pred svojim strahovima i predrasudama.
  Hvala Mostaru. Iskoristit ću njegovu simboliku mosta za svijest o suradništvu i zajedništvu.
  Sve vas volim i pozdravljam,
  Natali