Postoje li čuda?

 

Sve što nam se u životu događa, rezultat je načela usklađenosti. U prošloj sam kolumni opisala kako to načelo funkcionira, a u ovoj ću opisati kako djeluje u praksi.

Ovo načelo doživljavamo kao slučajnost, podudarnost, sinkronicitet, privlačnost, rezonanciju, čudo. To sve golica maštu jer je s onu stranu logike.

Međutim, u tome nema ništa neobično ni nadnaravno ako razumijemo o čemu se radi. A najvažnije je to što nam razumijevanje usklađenosti može pomoći riješiti mnoge probleme i ostvariti ciljeve.

Recimo da smo zaljubljeni i da nam naša ljubav nije uzvraćena. Tada sigurno mislimo da u tom slučaju nema usklađenosti. Ali, varamo se. Itekako smo usklađeni s tom osobom. Samo što su usklađena naša ograničavajuća uvjerenja, koja imaju istu vrst energije, pa međusobno rezoniraju. Sigurno imamo nesvjesno uvjerenje da ne zaslužujemo ljubav. A nezainteresirana osoba također vjeruje da ne može ostvariti vezu kakvu želi (nas očito ne želi za partnera).

I tako je to na svim područjima života. Na poslu se mučimo i radimo, a šef misli da se dovoljno ne trudimo. Kako to? Jednostavno, jer zračimo uvjerenjem da nismo dovoljno dobri i vrijedni i time privlačimo šefa koji ima uvjerenje da nitko ne zna posao tako dobro kao on. Usklađeni smo.

Vjerujemo li da nije u redu imati?
Navest ću svoj primjer. Nekoliko godina doživljavala sam jednu te istu situaciju. Često sam bila pokradena, i to uvijek kad sam u novčaniku imala poveću svotu novca. To nisam nikome govorila, jer mi je bilo neugodno, a nisam ni željela slušati prodike zbog svoje nepažnje. Sve do jednoga dana. Bila sam na poslovnom sastanku kada me kolegica iz mog ureda nazvala da me pita je li mi prije nekog vremena nestao novac. Zapanjila sam se od kud joj ta informacija kada nikome to nisam rekla (naravno da kolege ne dovedem u nezgodnu situaciju). Ispostavilo se da me tražio policijski inspektor s mladićem koji je neko vrijeme naveliko „operirao“ po uredima. Očito je inspektoru priznao sve svoje slučajeve, i prijavljene, ali i neprijavljene.

Ta mi je paradoksalna situacija pomogla osvijestiti da svojim novcem privlačim kradljivce, ali mi je pomogla i da ih se riješim. Time nisam riješila osnovno uvjerenje zbog kojeg sam ostajala bez novca, pa je načelo usklađenosti našlo nove načine da ostanem bez novca. Kradljivce su zamijenili ljudi koji su tražili da im posudim novac. Nisam mogla reći da nemam, jer sam ga imala, pa sam im posuđivala, a oni ga nisu vraćali. Otkrila sam da vjerujem kako nije u redu imati, a ne dati onima koji nemaju. Tim sam uvjerenjem laserski privlačila ljude koji su smatrali da je normalno da onaj tko ima daje onome tko nema.

Nakon nekoliko godina prisilne darežljivosti i potrebe da od mene prestanu tražiti novac, uočila sam da su mi se situacije ponavljale dok nisam potpuno shvatila kako se upravlja novcem, odnosno svojom energijom.

Na taj način djeluje načelo usklađenosti na ego-razini. Ratovi, svađe, nesporazumi, prijevare, sve je to zbog rezonancije i usklađenosti istih vibracija. Zato, ako želimo drugi scenarij u svome životu, valja promijeniti svoju vibraciju, jer je s njom kao što vidimo sve usklađeno.

Ali isto tako i na višoj razini svijesti djeluje rezonancija i događa nam se sve što smo odlučili ostvariti. To zovemo čuda.

Viša svijest ništa ne zaboravlja
Htjela bih vas potaknuti da vjerujete u svoje duhovno vodstvo. Kad odlučite ostvariti neki cilj, tada je dobro imati povjerenje u načelo usklađenosti. Moja definicija za čudo glasi: „nikad ne bih mislio“. Upravo to je ključ čuda - isključiti razmišljanje - kako, kada, s kim i čime ću ostvariti svoj cilj. Tek kada isključimo razmišljanje, aktivira se usklađenost na višoj razini. Dok brinemo, strahujemo, kontroliramo i smišljamo kako ćemo nešto ostvariti, usklađeni smo sa situacijama koje će nam to i potvrditi.

Nastavit ću sa svojim primjerom. Sedam godina uspješno sam održavala tečajeve o prirodi novca, na kojima sam mnogim ljudima pomogla da shvate što je novac, kako osloboditi svoju kreativnost i kako uvećati svoje prihode. Nakon sedam godina postalo mi je jasno da za blagostanje nije dovoljno samo raditi što voliš i imati dobre prihode. Osjećala sam da još nešto nedostaje. Zato sam odlučila prestati održavati tečajeve dok ne shvatim kako se ostvaruje blagostanje.

Krenula sam u istraživački rad i sasvim zaboravila na svoju odluku da ću nastaviti s tečajevima kad otkrijem „formulu blagostanja“. Ali zato moje duhovno vodstvo ništa nije zaboravilo i sve me godine usklađivalo sa situacijama da spoznam što je blagostanje.

Ispalo je da sam „slučajno“ u tih nekoliko godina šest puta bila u potpunoj trotjednoj izolaciji, koja me svaki put vibracijski digla, tako da sam prošla proces intenzivne „nastave“ postizanja blagostanja.

Krajem prošle godine dok sam bila zaokupljena sasvim drugim poslom, nazvala me gospođa koja mi je, za moj pojam, iz vedra neba ponudila organizaciju Tečaja o prirodi novca. U prvi trenutak ponudu sam pristojno odbila, jer sam joj objasnila da taj tečaj više ne održavam. Međutim, gospođa je bila uporna, pa sam obećala da ću razmisliti. Sutradan sam pristala i tako sam opet počela držati taj tečaj. Nakon mjesec dana, ovu sam priču ispričala prijatelju s kojim se dugo nisam družila. Podsjetio me da je bio na mom zadnjem tečaju o novcu prije nekoliko godina, i da sam baš njemu rekla zašto i do kada taj tečaj neću održavati.

Shvatila sam da viša svijest ništa ne zaboravlja. To je program koji mi sami odabiremo i on besprijekorno radi kad ga uključimo. Prema tome, ispunila sam uvjet koji sam sama sebi postavila, i ništa se nije dogodilo slučajno. Jednostavno je došlo vrijeme da nastavim s Tečajem o prirodi novca, ali sada s novom strukturom koja se temelji na zakonima blagostanja.

Znanje o usklađenosti pomaže nam da se potpuno predamo duhovnome vodstvu. To je predivan osjećaj istodobne sigurnosti i slobode, obilja i napretka. To je blagostanje.


Kolumna objavljena: 21. listopada 2009.

Autorica: Natali Luks